Bemutatkozás – Tessedik

Tessedik utcai óvoda

Liget Óvoda hívogató:

A Liget Óvoda Tessedik Sámuel Utcai Telephelye, az Akadémia kert, kertvárosi környezetében, közvetlenül a Liget Lakópark közelében helyezkedik el.

Az óvoda, 2013-as építésű, korszerű, modern épületében, 3 gyermekcsoport működik.

A gyermekek komplex fejlődésének megvalósításában, széles lehetőséget biztosít a jól felszerelt tornaszoba, a fejlesztőszoba és a sokféle, fejlesztő-mozgáslehetőséget nyújtó nagy udvar, a csoportszobákhoz tartozó teraszok, valamint a színes, gazdag játszókörnyezet és eszközpark. Biztonságos Óvoda címmel rendelkező óvodaként, az udvaron kanyargó bicikliút remek lehetőséget ad a sportolásra és a biztonságos közlekedés gyakorlására is.

Az élmény és tevékenységközpontú nevelésben, a komplex tevékenységekben, kiemelt szerepet kap a gyermekek kommunikáció központú tevékenysége, a mesék, versek, dalok varázslatos világán át, a mozgás a tánc a művészetek, valamint, a környezet és matematikai tapasztalatok területein való kalandozás, felfedezés, kreatív alkotás, önkifejezés.

A gyermekek mindennapi óvodai életében, változatosan teremtjük meg a világ tevékeny megismerését, az óvodán belüli és kívüli programok gazdag választékával. Óvodásainkkal szívesen kapcsolódunk városi programokhoz rendezvényekhez is. Szívesen járunk bábszínházba, kirándulni. Évszakokhoz, ünnepekhez kötötten, több tevékenység napot szervezünk, ami jó alkalmat biztosít a kapcsolattartásra, ismerkedésre.

A gyermekek kiemelt érdeklődését, tehetségét különböző tevékenységek választásával is segítjük, minden évben szép sikereket érnek el: a néptáncos „Gyöngybokréta” néptáncosaink, a versszerető kis szavalóink.

Az MLSZ Bozsik Program, ovi-foci keretében segítjük a területorientált tehetségkutatást-és támogatást. A nevelési időn túl, a szabadidő tevékenységben szerveződő, angol, sakk, balett, modern tánc – piruett tánccsoportban, Suli-vár programban teremtünk lehetőséget a gyermekek személyiségének és képességeiknek, további szakemberek által, saját ovis társaikkal való egy közösségen belüli továbbfejlesztésére, tehetségígéreteik felfedezésére.

A nyitott, barátságos és gyermekközpontú nevelőtestület és alkalmazottai, munkájukban elhivatottan kívánják biztosítani minden gyermeknek, az örömteli, boldog és sikeres Liget Ovis éveket.